Pedih Ulu Hati

Assalamualaikum >_<



Apa khabar korang. Sejuk sangat-sangat hari ney. Maklumlah nak hujan. Pedih ulu hati. Kenapa saya update tajuk ney. Kalau nak tahu itulah yang saya alami sekarang ney. Nak kata sakit sangat tu tak la tapi bile bergerak-gerak tu terus terasa sakit. Tambahan pula kalau saya nak bernafas.

Saya try la surf internet nak cari-cari petua untuk hilangkan pedih ulu hati ney. Kalau boleh tu biar lah cara tradisional sebab saya tak suka pergi ke klinik hehehe.

Antara petua nya ialah :

1: Ambil limau nipis dan bacakan surah Al-Kauthar sebanyak 3 atau 7 kali
2. Belah limau itu  dan sapukan sirih pada keratannya
3.Sapukan adunan itu pada ulu hati dibahagian tengah dada (tempat yang sakit tu la)

Insyaallah saya akan try buat nanti. Harap-harap hilanglah sakit ney.

p/s mana nak cari daun sirih ney....




♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

8 comments:

myra azraff said...

uhukk..saya pun selalu kena kalau degil tanak makan.
saya sarankan gaviscon.haha.
:D

Azza Afdzal said...

@myra azraff
nmpk nya gaviscon la jln yg mudah huhuhu

chuare (: said...

wahh thanks for the petua

akuamir said...

sarankan ubat batukk,ehh mmg tade kene mengene ek,,haha.. :O

as salam,, blogwalking here.. :')

Cik RoSs said...

sirih kat kampung banyak!hehehe :P

follower kamu yang ke 218.
thanx jadi follower blog saya!!

Azza Afdzal said...

@chuare (:

try buat yer kalau terasa skit jugak

Azza Afdzal said...

@akuamir

ubat batuk?? huhuhu

Azza Afdzal said...

@Cik RoSs

sirih mmg byk tp nk cri tu la huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...