Tutorial : Tukar Warna Highlight

Assalamualaikum >_<

Okey hari ini saya nak ajarkan korang macam mana ubah warna highlight. Kan lebih cantik kalau warna highlight sedondon dengan warna blog korang. 

Warna biru kan warna asal so agak-agaknya sesuai tak dengan warna blog korang hihi

1. Dashboard --> Design --> edit HTML

2. Korang cari code bawah ney

a:link {

3. Pastu korang copy code bawah ney dan pastekan di atas a:link { yang korang cari tadi

::-moz-selection {
background:#FFFFFF;
color:#000000;
}

::selection {
backgroumd:#FFFFFF
color:#000000;
}
4. Warna highlight yang korang nak boleh dapatkan kat SINI

Warna biru : warna highlight    
Warna merah : warna tulisan 
p/s pastikan warna highlight dengan warna tulisan adalah berbeza. 

5. Dah siap? Ok Save je la



♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

3 comments:

Noor Syahmina said...

hye awq,,, sudi x exchange banner nn sye????
klw sudi coment at blog sye
http://syahminaahmad.blogspot.com

Tihara said...

salam kena dari segmen yg sama :)

http://herba-tihara.blogspot.com/2012/03/segmen-suaikenal-taaruf-ice-breaking.html

AiSyA LiEzA said...

nk cuba la.. :) thanks sharing ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...