Tutorial : Cara Hilangkan Line Border Gambar pada Post

Assalamualaikum >_<

Alhamdulillah akhirnya berjaya jugak buang border gambar pada post tu. Puas tau cube akhirnya berjaya juga buang untuk selama-lamanya...Cewah hahaha

 Buruk rasanya tau bila ada border tu. Macam cacat je tengok tau setiap entry yang ada gambar huhu. Disebabkan Azza berjaya buat apa salahnya kalau Azza kongsikan kepada kawan-kawan yang mempunyai masalah macam Azza jugak (ayat skema).

Jangan korang cakap tak tahu border mana yer hihihi...


Template Designer

Cara-caranya:

1. Design --> edit HTML --> tick Expand Widget Template

2. Cari code ney
.post-body img
3. Padding: 8px tu korang tukarkan dengan 0px. Lihat contoh bawah ney
.post-body img, .post-body .tr-caption-container {
  padding: 8px;
}

4. Preview dan Save..


Classic Template

1. Design --> edit HTML --> tick Expand Widget Template

2. Cari code ney 
.post img {
atau
.post-body img {
 3. border 1px tu korang tukarkan dengan 0px. Lihat contoh bawah ney
.post img {
padding : 1px;
margin: 0px 10px 10px 0px;
border : 1px solid #000000;
}
5. Preview dan save


Kalau menjadi tepuk tangan sendiri yer haha



♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

1 comment:

Asyraf Farhan said...

hehe menjadi lah,, thanks byk da cari tutorial, smpai page 4 kt search google,, yg ni work, thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...