Tutorial : Buang Background Header

Assalamualaikum >_<



Salam hormat yer kawan-kawan semua. Tuto kali ney Azza nak buat bagaimana korang boleh buang background header korang tu. Ney tuto untuk Template Designer (Simple).

Sebelum



Selepas

1. Design --> Edit HTML --> Tick Expand Widget Template

2. Cari code ney
 /* Mobile
3. Copy code bawah ney pulak dan korang pastekan diatas code yang korang cari tadi
 .header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}
.tabs-inner .widget ul { margin: 0px -15px;}
.content-inner{padding: 0px;}

4. Korang preview dulu ok sebelum save..

5. Belum habis lagi la. Sebabnya korang perlu buang  shadow pulak. Cara-caranya korang ikut tuto di bawah pulak.



6. Design --> Edit HTML --> tick Expand Widget Template

7. Korang copy code ney pulak
.content-outer {
 8. Dekat bawah tu ada kan code ney
-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);
  -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;
  box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);

  margin-bottom: 1px;
}

9. Ok kalau ada korang padam semua code tu dan korang gantikan dengan code bawah ney
 -moz-box-shadow: none;
-webkit-box-shadow: none;
-goog-ms-box-shadow: none);
box-shadow: none;
margin-bottom: 1px;
}
 10. Dah jadi tu macam biasa la ek...Save hihi..

Dah jadi tu tunggu apa la mula la menghias blog korang bagi cantik-cantik
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

3 comments:

Anonymous said...

Code2 ni takda la kat template baru.. T.T I feel like crying. Dah la saya noob benda2 macam ni.. Saya dah tekan anak panah warna hitam time edit html guna new template and dah search CTRL + F dalam kotak html tapi x jmpa gak code~ Please helpp

Azza Afdzal said...

@Anonymous sy xberapa tahu la nak guna template baru ney..code pun xpasti sama ada sama atau x...

lurvlolipop said...

assalamualaikum, thanks kak azza, dyg daa cuba tuto ni , b'hasil laa wlupun sekrg guna new template . to annymous, awk klu nk cri kod /*mobile tuh awak klik anak pnah hitam yg nombor 13 tu je klu nk cri kod utk tuto ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...