Tutorial : Hilangkan Footer

Assalamualaikum >_<


Berbulan-bulan sejak buat blog ney, akhirnya boleh juga buang footer. Geram sangat-sangat tau sebab tak tahu cara macam mana nak hilangkannya. 

Ingat bila dah boleh buang Atttribution, footer sudah hilang. Rupa-rupanya masih ada lagi. Tutorial untuk buang Attribution klik SINI

Kalau ada yang tak tahu footer mana yang saya maksudkan tu korang tengok contoh bawah ney



sebelum

mesti korang pun ada jugak kan ala yang line warna kelabu asap tu hihihi. Akhirnya saya dapat buang jugak line tu.



selepas

Dah tak ada kan. Apa lagi senyum sampai ke telinga la hihi.

Nak tahu macam mana nak buang footer yang macam saya buat tu?? Ok jom ikut tutorial ney.

1. Dashboard --> Design --> Edit html --> klik Expand Widget

2. cari code ney pulak

]]></b:skin>
3. pastu korang copy code bawah ney pulak dan korang paste kan di atas kod ]]></b:skin> yang korang cari tadi tu

.footer-outer{display:none;}
4. Preview dulu tau sebelum save.

Sekarang blog korang dan cantik sebab dah tak ada line kelabu asap tu hihi

 


♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

7 comments:

Nurul Aisyah said...

try dulu eh :)

Nurul Aisyah said...

ok jadi :)

Nurul Aisyah said...

thanks :)

Liya Tan said...

akhirnya hilang jugak diaa. bye2 footer.

thx azza ♥

Azza Afdzal said...

@Nurul Aisyah
bagus la kalau dh menjadi :)

Azza Afdzal said...

@Liya Tan

bagus2...hihi
ok wlcm

fatin sh said...

thankyou so much! code you yang outer footer tu berkesan. I guna tutorial lain, still ada yang outer tu. Thankyou so so so much!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...