Tutorial : Hapuskan Word Verification

Assalamualaikum >_<

Aishhh saya paling tak suka kalau nak komen jer pastu kene masukkan word verification. Kalau tak tahu apa itu word verification senang je dalam Bahasa Melayu kita panggil kata pengesahan. Tak tahu jugak tengok contoh bawah ney. 

Bukannya apa rimaslah. Punya la excited tengah nak komen tup tup kene masukan word yang entah pape tu. Kalau dalam sehari 1 atau 2 buat benda ney tak apa. Tapi kalau dah melebihi 5 blog ada benda yang sama nak komen yang lain terus tak ada mood. 

Saya rasa bukan saya sorang je yang tak suka benda alah ney. Saya rasa ramai tak suka. So tolong lah korang buang benda tu.


Saya malas nak membebel panjang, jom la kita semua buang word verification tu k..

Cara-caranya:

1. Dashboard --> Setting --> Comment

2. Pastu korang cari perkataan Show word verification for comments?

3. Dah jumpa? Korang tick No

4. Dah siap. Save Seting aje.


♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

4 comments:

Cikgu Ma said...

memang agak rimas ada benda alah ni...

Cda CdOot said...

Nak Cda review blog kamu ??Jom join segment ..

http://gadislollipops.blogspot.com/2012/03/segment-review-blog-meramaikan-follower.html

Anonymous said...

hi dee hi azzafdzal.blogspot.com blogger discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective backlinks Take care. Jason

Amyra Azhar said...

hehe captca bagai ni mmg rimas sikit tk bnyk pun =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...