Segmen : Saya Blogger Negeri .......

Assalamualaikum >_<


Moh sini teman nak cerita kat mike dari mane teman tinggal. Agak-agak mesti mike dah tau kan. Teman, mike confirm la mike dah tau haha. Ok lah teman ney asal Payrock oppss silap PERAK la.

Apa yang ada dekat Perak yer. Apa kata teman ceritakan ape yang menarik dekat kawasan teman tinggal. Kalau nak cerita pasal satu Perak confirm boleh jadi karangan 600 patah perkataan haha. Okey lah teman tinggal dekat Lenggong tau. Encik Apit, Lenggong tau bukan Ulu Legong kat Baling tu. Bukan ape setiap kali  orang Kedah tanya teman tinggal kat mana dan bila teman cakap tinggal kat Lenggong mesti akan tanya balik  "Owh kat kolam air panas tu ker". Eeee panas hati teman tau. Lenggong dengan Legong tu jauh tau bunyi cuma beza N jer la haha. 

Makanan yang menarik dekat Lenggong ney dah tentu la ikan pekasam. Sampai ke luar negara dema promosi tau ikan pekasam lenggong ney. Encik Apit mesti makan kan? Nak satu? haha

Lenggong adalah tapak arkeologi ala adik beradik dengan tapak arkeologi dekat Lembah Bujang kat Kedah tu la Apit hihi. Mike pernah dengar tak Perak Man (ingat balik sejarah form 4)? Ala manusia tertua tu di dunia. Haa Perak Man ney berasal dari Lenggong la. Nak tengok Perak Man datang la sini yer. Kerana itu Lenggong telah diiktiraf sebagai Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO. Mike boleh tengok SINI . Cukup la kot setakat ney dah panjang berjela dah ney tau.

Tag: Semua blogger Perak..ala tak sempat nak tag sape-sape la sebab nak kene submit document la pulak ney.

ok bye bye....

MOH KITE KE PERAK WEH

p/s sebenarnya kat atas ney bukan loghat Lenggong pun. Loghat Lenggong ney dah bercampur dengan (Kedah + Kelantan). Sempadan. Karang korang xfaham pulak hihi




♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

29 comments:

CikZaniff said...

pekat peraknya ye..xpenah smpai lg lengong tu..heee

hazwan hairy said...

selalu juga g perak jiran kan..haha

Nurul Nasuha said...

dah follow sini .
dari segmen yang sama.
http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

miss zerocinta said...

saya dh follow sini

saye org teganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Mimie Najib said...

salam kunjugan dari blogger perak.. :)

kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

afzalsukasuki said...

pernah sampai perak, pegi umah kawan..then pegi pangkor :)

tapi tak sempat plak beli buah limau gedang

boni kacak said...

selamat bersegmen awak :)

Budak Kampung said...

yong dri perok
naik baseka ke sana sini
meh terjah tmpt yong

http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini ` ;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

bazilah abu hassan said...

Jalan jalan dari Terengganu. Meh la makan keropok Ganu. done follow.
http://adikbintang.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

♔ Cahaya Permata ♔ said...

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

deno said...

singgah dari terengganu! jom ! :)

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Nasuha said...

Salam sejahtera. sy dtg dr segmen yang sm. salam perkenalan :)

Yaya LaRh said...

Dari Ngeri sembilan datang ke Perak , Harap Perak sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Cik Wieda said...

ASSAKAMMUALAIKUM , budak kedah mai terjah blog ampa ! terjah la balik nowh :)
http://dearbudakjahat.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Syah said...

Hai !jom join ga gempak ni!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Asmar Arafad said...

hai org perak, nie org kedah jiran mai berbalas kunjungan sambil follow sinie...best kan perak..

http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

thiramohamadnoor™ said...

uhhh...pekat beno perak nye..
fly dari kedah :)

Shazlina Saad said...

ziarah dari kedah..
selalu balik kedah lalu je..insyaAllh klo balik Kedah boleh singgah :)
http://shazlina2417.blogspot.com

QasehnyaRania said...

hye azza..ciksu join juga

jemput singgah blog ciksu

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

dari kedah :D

QasehnyaRania said...

ciksu selalu je g perak sebab suami org kuale kangsor..hihi

♥Farhana♥ said...

dari segmen yang sama dan dari negeri yang sama ! done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html . salam perkenalan :)

yeen miscelivious said...

hi.. yeen dari segmen yg sama
jom terjah ke nogori plk hik2
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Que said...

dtg dari segmen sama...slmt berkenalan...^__^

http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

AmalinaLee said...

Lina dah lama follow sini :)

Salam tuan blog :D Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

MANZARINA said...

salam singgah... salam muhibbah.... salam kenal......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...