Tutorial : Pasang Iklan Nufnang Dalam Blog

Assalamualaikum >_<

Nak pasang iklan korang kene daftar dulu. DAFTAR AKAUN NUFNANG

1. Sign in

2. Klik Blog Manager





3. Dalam ruangan Add a Blog korang kene masukkan nama blog korang, url blog korang dan pilih bahasa yang korang nak. Pastu korang klik Add New Blog.



4. Selepas tu korang perlu jawab soalan-soalan di section 1 dan section 2. Dah siap korang Submit

5.Untuk mendapatkan code iklan, korang klik Add ads


6. Ada tiga cara nak masukkan dalam blog korang (atas header, sidebar dan between content).


7. Letak di Leaderboard (atas header)
    ~ Log in --> Dashboard --> Design --> Edit HTML --> Tick Expand Widget Templates
    ~ Copy code bawah ney dan korang tekan CTRL F untuk cari code ok

<body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
    ~ Pastu korang copy code yang pihak nufnang bagi dan paste kan di bawah code yang korang cari tadi
    ~ Contoh ia macam ney :




    ~ Save....


8. Letak di Sidebar
   ~ Dashboard --> Design --> Add a Gadget --> HTML/JavaScript
   ~ Copy code yang diberi dan paste kan di ruangan HTML/JavaScript
   ~ Save.

9. Letak Between Content
    ~ Dashboard --> Design --> Edit HTML --> Tick Expand Widget Templates
    ~ Copy code bawah ney dan korang tekan CTRL F untuk cari code ok

<data:post.body/>
  ~ Pastu korang copy code between content di bawah code <data:post.body/>
  ~ Save


p/s korang sudi-sudikan lah klik Nufnang saya yer...bagi tahu saya dan automatik saya akan klik yang korang blik.Tak salahkan nak tolong antara satu sama lain......

♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

4 comments:

-sha for short- said...

dah try tuto ni.
jadi thanks >_<

Azza Afdzal said...

@-sha for short- ok welcome

Lynda Ehsan said...

Thanks for the tutor..1st buat terus jadi..i'm newbee ^^

Shu Joini said...

Thanks for the tutorial. Getting much info dr awk. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...