Sendiri Anjurkan Contest Sendiri yang Menang? Jujurkah

Assalamualaikum >_<



Halloo halloo apa khabar semua. Korang sihat? Tak sihat? Cepat-cepat makan ubat tau sebab sekarang ney memang musim demam pun. Azza baru aje lepas lega demam cuma batuk jer sampai sekarang dah tak ok lagi.

Ok berbalik pada tajuk utama entry kali ney. "Sendiri Anjurkan Contest Sendiri yang Menang? Jujurkah?". Agak-agak korang boleh faham tak maksudnya. Ok la macam ney Azza terangkan, Azza ada taja satu contest ney hari tu then semalam keputusan untuk contest ney dah diumumkan. Terkejut sangat-sangat Azza tengok tempat pertama macam tuan punye contest ney. Eh biar betul ataupun mata Azza yang salah tengok ney. Azza tak percaya Azza cuba cari siasat betul-betul rupanya memang betul tempat pertama dengan tuan punya contest tersebut adalah orang yang sama.

Kenapa dye buat macam tu? Baik tak payahkan nak buat contest bagai kalau nak buat diri sendiri yang menang. Tapi dye memang cerdik contest tu guna blog lain dan entry yang dye join tu guna blog lain. So makna nya dye ada 2 blog la. (Kau sangat tak jujur). Azza tengok hadiah-hadiah semuanya tersangat menarik especially tempat pertama tu memang gempak la. Nampak sangat la yang dye memang nak sangat-sangat hadiah tempat pertama tu. Kalau tak silap Azza sponser untu tempat pertama sahaja ada 7 semuanya.

Kalau Azza tengok hadiah Azza sendiri pun nak join. Kalau korang nak tahu Azza adalah salah sorang sponser untuk tempat pertama tu. Maknanya nanti dye akan tebus hadiah tu dari Azza. Agak-agak korang apa yang Azza perlu buat? Nak bagi hadiah tu dekat dye ker (sebab Azza dah janji nak jadi penaja) ataupun Azza nak tegur perbuatan dye tu dan reject terus jadi penaja.

Kesiankan blogger-blogger yang lain bertungkus lumus nak dapat tempat pertama tu last-last........(fikir-fikir la sendiri yer) Agak-agak  kan orang lain yang join atau penaja-penaja lain tu perasan tak? Kepada tuan punya contest tersebut kalau rasa Azza sedar yang tujukan kepada anda tolong lah bersikap jujur. Tak guna nak contest bagai kalau keuntungan nak kaut kat diri sendiri. 




Allah Maha Adil. DIA akan sentiasa bagi petunjuk kepada umatnya yang teraniaya. Sejauh mana pun cara anda nak manipulasi orang akhirnya akan diketahui jugak tanpa anda sedari.

 Korang boleh baca entry ini juga

1. http://natikah1997.blogspot.com/2012/05/pembuat-contest-penipu-dan-makan-hadiah.html
2. http://tehaalarh.blogspot.com/2012/05/attention-sponsor-mid-year-giveaway.html
3. http://cik-eiyra.blogspot.com/2012/05/saya-tak-puas-hati.html
♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

54 comments:

Cik Fie said...

Cik Fie Jemput Korang Semua Untuk Join GA Baru Cik Fie . JOIN LA RAMAI2 YE !! :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/05/random-giveaway-by-cik-fie_19.html

Wanie said...

eeeeee, jahatnya ~~ xjujur, penipu ~~ xberkat nti hdiah yg die guna tu ~~ ishhh3

Nizam Erul said...

ishh ishh =='
tak patot2

HanNah said...

saya tauuu. hmm.. mula2 x caya. tanya dgn dia. dia nafikan. check tarikh lahir dia. 7.3 dan 3.7 . senang je kan? kantoiii~!

Rubikz Key said...

nak link blog dia. hehe.

HanNah said...

Boikot nakk? dia ambik hampir semua hadiah barangan! -.-'

Aien_Aen said...

Saya pun dah tengok semalam..
Mula-mula saya terkejut jugak tp disebabkan saya x join ,so saya malas nak care..Tapi sangat lah tidak jujur dan Xadil ,,kalau dia nak sangat join at least bagi orang lain yang judges contest MENGEDIT gambar dia tu..Nie bg diri sndiri menang ,edit pown biase2 jewk..
*yang saya tengok smalam contest edit gambar ,xtaw la kalau awak pun sama ..

ASaDa RyutaRo said...

best giler lah.. memang confirm boleh menang tuuu..

Aien_Aen said...

Kalau saya sponsor ,saya xnak bagi dia..X adil ,suruh dia cari pemenang lain !!

natikah2020 said...

@Aien_Aen pic dia simple je kan? padahal ada yang lebih cantik..

Busyra Bt Takiyudin said...

tak baiknya, kesian kat orang lain.... tak patut buat macam tu..

fiqah hamed said...

@Aien_Aen fiqah pun ada jugak nampak..dia menang tempat pertama..contest edit jugak..rasanya orang yang sama dalam pemikiran kita.. ish2..rasanya..blogger lain lagi edit gempak dari dia..hmm... =='

natikah2020 said...

http://natikah1997.blogspot.com/2012/05/pembuat-contest-penipu-dan-makan-hadiah.html

entry for her.

Azza Afdzal said...

@Wanie tak jujur tu automatik tak berkat la

Azza Afdzal said...

@Nizam Erul mmg tak patut pun....

Azza Afdzal said...

@HanNah dah tanye dye?? dye tak ngaku?? nmpk cgt la yg dye mmg nak hadiah2 tu.... jom2 boikot dye ramai2 hahahaha

Lina Kah said...

kalau tak silap ki, mungkin ki taw contest mna tu. sebab ki ada join. semalam dia umukan pemenang. First2 tak suspen, sekali baca entry ni, mcm pelik. Tgk blog pemenang. Postnya pun baru sikit jak :( sangat tak adil. Hadiahnya banyak lagi tu. ada satu hadiah dpt double.

ecadwinkyasha said...

sapa yg teruk betul tu?..bgi link darling2 sekalian..sgt xberbaloi nak sponsor gitu..link please...kalau korang tak nak tegur,eca tgur.haha :P

9n0L4 said...

ade jugak mcm ni eh? huhu.

Haryati::Faizal said...

sepatutnya tak boleh berlaku camtu la, dah sendiri anjurkan contest takkan sendiri nak menang, so selama ni yang blogger lain support@join contest dia aper cer?. mang tak adil la...klu dia nak menang join la contest orang lain...

Nabila Medan said...

mungkin nabila tahu org tu. kalau betul la orang tu. Akak nasihat kan dia? tak adil la macam tu. kalau kemaruk nak sangat hadiah tu takpayah buat sampai macam ni. xjujur

Azza Afdzal said...

@Aien_Aen mmg yang tu pun ain mengedit gambar tu...

Azza Afdzal said...

@ASaDa RyutaRo mmg best la kalau xda sponser yang sedar hal ney...

Azza Afdzal said...

@natikah2020 mmg simple sangat pun kan...ase nye tempat kedua tu yang patut menang

Azza Afdzal said...

@Busyra Bt Takiyudin mmg kesian la pada peserta2 lain yang menang tu...

Azza Afdzal said...

@fiqah hamed kalau tengok yang dye edit mmg xleh la jadi pemenangnya

HanNah said...

@Azza Afdzal hah. tempat kedua. nabila medan. dia punya cantik. dengan yg satu lagi tu. :)

HanNah said...

Suruh dia berterus terang + cari pemenang dgn adil. ataupun awak sendiri yg pilih. jangan bagi hadiah dekat dia.

Azza Afdzal said...

@Lina Kah ada join?? mmg betul2 dah terkena la...

Azza Afdzal said...

@ecadwinkyasha nak link dye ker?? awak tgk sini mgkn awak leh tau sape org nye..

http://natikah1997.blogspot.com/2012/05/pembuat-contest-penipu-dan-makan-hadiah.html

natikah ney pun ada jugak buat entry yang sama dengan saya..tp dye straight to the point cerita pasal yang anjurkan contest tu...

Azza Afdzal said...

@9n0L4 mmg ada pun...huhu

Azza Afdzal said...

@Haryati::Faizal betul tu...nak menang join la contest org lain kan...

Azza Afdzal said...

@Nabila Medan mmg nabila tahu kan..yela nabila kan tempat kedua..mmg akak akan tegur dye kalau dye nak tebus hadiah2 tu kt akak nanti...

kalau dye xnak undi lain secara automatik nya akak akan batal kan sponser akak tu....

natikah2020 said...

Kak , kalau dia xnak ngaku.. akak keluarkan semua bukti :)

FaTiMah aZ-zArAh said...

hadiah tempat pertama gempak.. macam tak adil jek.. kesian orang lain..harap dia fikirlah balik..

kinara kinatara said...

kina ade bace satu belog ny..

http://natikah1997.blogspot.com/2012/05/pembuat-contest-penipu-dan-makan-hadiah.html

adakah same..macam2lah orang zaman sekarang ny kan..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

mmg ada jgk la org cmtu..xptut..huhu..xyah la sponser..nnti dituduh bersubahat...huhu

Aien_Aen said...

@Nabila Medan : Gambar Nabila edit lagi cantik tapi dapat nom 2 jew..Nampak sangat pilih diri sendiri yg menang..
Batak hadiah

Cik Bunny said...

Walaupun dijanjikan hadiah sponsor, better jangan bagi kerana hasil menipu =)

CiK FizA said...

ada jugak ek org cm nie. sendri anjur, sndri yg menang. haisshhh. penipu lah ! X jujur >.<

Aira Amir 姶良 said...

Saya pun kena tipu juga >_<

Aira Amir 姶良 said...

Saya pun kena tipu juga >_<

Azza Afdzal said...

@natikah2020 i2 sudah semestinya

Azza Afdzal said...

mmg sama pun...

Azza Afdzal said...

@~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ mmg xkn bg pun

Azza Afdzal said...

@Aira Amir 姶良 penaja n peserta semuanya kene tipu

Cinta Misteri said...

Tak baiknya. Tkyh le buat klau kedek'. Saja nk naikn rating ke?
CiM lo penah wat contes, sbb tk sure rmai ke yg akn participant. Klau CiM buat msti hadiah gempak tau

Fariz Reza [FR] said...

betulla tu dah bnyak FR BW memang jadi isu skang ni.....boleh begitu pulak ...sangatlah tak adil....

kesian kat orang2 lain dah join..mesti hampa dan kecewa

Iena Eliena said...

macam2 ragam kan
sendiri buat contest sendiri yang menang
teruk betul
nasib baik cik iena xjoin contest tu sb cik iena xreti edit gambar
confirm kalah hihihi
dalam cik iena buat contest nie
ade juga peserta yg nak dapatkan top referral create new blog join my GA ..
kesemua new blogger yg join tu referral sama..nama id blogger yg hantar komen tu sama dgn nama referral..cuma nama blog je lain
dan isi dalam blog tu contest cik iena je
huhuhuuh
mcm2 ragam kan blogger skrg nie
(^_~)

Si Jagung said...

wah..camni pon ada jugak ye..tp apapun..dia memang sungguh kreatif mencipta peluang kemenangan..hahaa

9n0L4 said...

die dah remove blog ehhh. huhu. nk nipu pun biarlah cerdik, ye dakkk. ;)

Azza Afdzal said...

@Si Jagung terlebih kreatif la cmpi xsedar kreatif tu org len boleh kesan

Azza Afdzal said...

@9n0L4 semua dye da remove tau...

9n0L4 said...

tak dan nak tgkkk. huhu. tapi rase mcm pnh masuk la blog die kalau ditengok dari gmbr die tu. muke pnh tgk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...