Mohd Farizal, Pelajar UMT Hina Lagu Negaraku

Assalamualaikum >_<


Mohd Farizal, pelajar UMT hina lagu Negaraku - Tindakan seorang pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT) dikenali Mohd Farizal mengubah  lirik lagu Negaraku, menghina Raja dan juga Perdana Menteri di dalam laman sosial Facebooknya mengundang padah apabila pihak pengurusan Universiti Malaysia Terengganu (UMT) sendiri telah membuat laporan polis semalam.

Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Prof. Dr. Yahaya Ibrahim berkata, laporan itu telah dibuat oleh pendaftar UMT di Balai Polis Gong Badak.

“Kita serah kepada polis untuk membuat siasatan berhubung perkara itu. Sehingga kini kita tidak tahu sama ada dia mahasiwa UMT atau sudah tamat pengajiannya ataupun orang luar yang menyamar. Kita sedar perkara ini semalam dan terus buat laporan polis. Hari ini pendaftar UMT akan memberi keterangan lagi kepada polis berhubung perkara itu.” 

Dr. Yahaya berkata, penuntut terbabit yang menggunakan nama Mohd Farizal dalam statusnya, mengubah lirik lagu kebangsaan dengan mencerca, mempersendakan lagu negara, Raja Melayu dan juga Perdana Menteri. SUMBER


p/s sila ambil tindakan dengan segera keatas pelajar tersebut...MARUAH NEGARA tu....♥ Terima Kasih Sebab Sudi Baca Entri Ini ♥

3 comments:

cik amal said...

astaghfirullahalaziim..

fieda said...

jahat sgguh la..nama je pelajar umt

9n0L4 said...

kurang hajornyeeeee. huhu. wat malu name baik u je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...